Unsettling the settled

med kunstnerne:

Onyeka Igwe, Jeannette Ehlers, Eva la Cour og Tinne Zenner
D. 17. november 2021 kl 17:00 – 19:30
Ved Lundtoftegades beboerhus

Unsettling the settled er et event med filmfremvisninger af værker af kunstnerne Onyeka Igwe, Jeannette Ehlers, Eva la Cour og Tinne Zenner, som efterfølges af en samtale kunstnerne imellem om at udfordre vores kulturarv og det historiske arkiv.

Onyeka Igwe er en kunstner, der arbejder et sted i mellemrummet mellem film og installation. Til Unsettling the settled viser hun filmen a so-called archive der visualiserer ’forsvundne’ film fra to arkiver, som er placeret i Lagos, Nigeria og Bristol Temple Meads i Storbritannien. Det ene arkiv afslører en kolonial fortid. Filmene kan være svære at se, ikke alene på grund af deres dårlige tilstand, men måske også fordi de belyser noget ubehageligt fra vores fortid. Det andet arkiv er indhyllet i vanære efter det ulovlige salg af adskillige genstande fra dets samling, som førte til dets nedlukning.

Jeannette Ehlers er video-, foto- og performancekunstner. Hendes arbejde adresserer temaer og spørgsmål knyttet til erindring, race og kolonialitet, hvilket er inspireret af hendes egen danske og caribiske afstamning. Denne aften viser hun BLACK IS A BEAUTIFUL WORD. I & I, der gennem video og tekst (digt af forfatteren Lesley Ann Brown) portrætterer 8 sorte kvinder fra den afrikanske diaspora, og stiller spørgsmål til rollerne som betragter og den betragtede, om magt og modstand samt om den sorte kvindekrop og eksistens, på tværs af tid og sted.

Billedkunstnerne Eva la Cour og Tinne Zenner har arbejdet sammen siden 2017. Til arrangementet Unsettling the settled fortæller de om deres samarbejde om at belyse, hvorledes billedet af Grønland fortsat er et aktiv, der forhandles i relationen mellem Grønland og Danmark. De har flere gange arbejdet med analogt filmmateriale – dels arkivmateriale, dels deres egne optagelser både fra Grønland og Danmark. Et fokuspunkt i la Cours og Zenners arbejde er, hvordan blikket både er iboende og trænet, historisk og situeret.

Unsettling the settled er skabt af meter, som er en udstillingsplatform, der bestøver andre kulturinstitutioner.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond og Rådet for Visuel Kunst