En udstilling af Marie-Louise Vittrup
Udstillingsperiode: 6. marts 2020 – 3. maj 2020
Tidsrum: Torsdag til søndag fra kl. 09.00-19.00
Sted: AKB, Lundtoftegade, København N

Foto: Nils Elvebakk Skalegård

Charlie’s Slow-Mo Kung Fu er et videoværk opdelt i 7 scener. Én scene til hver af de 7 skærme, som hænger fordelt omkring boligblokkene i Lundtoftegade, på Nørrebro i København. De 7 videoer afspilles i loop. Derfor er der ingen kronologi, og scenerne kan opleves uafhængigt af hinanden.

De forskellige videoer er blevet til i samarbejde med en gruppe af engagerede unge beboere i Lundtoftegade. Over en række tirsdage har vi igennem en serie af re-enactments af dansescener fra film og moderne dans undersøgt forskellige aspekter af dansens væsen. Til dels dansens evne til at være en abstrakt kommunikationsform mellem mennesker, og til dels dens evne til at være fortællende og afstedkomme narrative forløb, som bliver til gennem improviseret bevægelse, gestikuleren og mimik. De unges dedikerede og legende tilgang til materialetberor på egne eksperimenter, følsomhed og improvisation.

Vel mødt; Mohammed, Mascud, Ibrahim, Maysa, Huda, Burim og Marie-Louise

Marie-Louise Vittrup (1972) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2011 og bor og arbejder i København. Marie-Louise arbejder med video, installation, tegning og kollager og hendes nysgerrighed kredser især omkring værker, som bliver til uden for atelierets afgrænsede rum. Værker som bliver til i samarbejde med et sted, dets omgivelser og fremfor alt gennem menneskelige relationer og interaktioner. Seneste udstillinger: ‘Feberdans’ i udstillingsstedet Efter et nyt Minut, Sæby, 2019, ‘Kunsthallen og landsbyerne’, Viborg Kunsthal, 2019, ‘Tale of an Ocean’, kurateret af Aukje Lepoutre Ravn, Palacio de la Molina, Cartagena, Spanien, 2018, ´Little Big I’ i Danske Grafikeres Hus, København, 2018, ‘They Call Us The Screamers’ i samarbejde med Kaspar Oppen Samuelsen, Connacht Tribune Print Works, Galway, Irland, 2017.