Halfdan Pisket

Paranoia

Udstillingen kan ses fra den 8. januar – 4. marts 2021.

Sted | AKB, Lundtoftegades, København N – de syv skærme imellem blokkene.

Tidsrum | Alle ugens 7 dage fra kl. 09.00-19.00.

Fernisering | Fredag den. 8. januar kl. 17.00-18.30

“Paranoia” er et portræt af livet i en by, der præges af ghettolove, visitationszoner, overvågning og hvor private boliger konstant er udlejet til Airbnb. Et portræt af, hvordan livet er, når man altid kan høre en sirene i det fjerne og altid er truet af en genhusning. Men også et portræt af omverdenens syn på de mennesker, der bor i skæret fra de blå blink og den konstante trussel om nye love, der skal gøre deres liv sværere.

Udstillingen er et forsøg på at få alt dette med i et univers, hvor der samtidig er drømme og glæde. De oplevelser, der følger med når almindelige mennesker lever almindelige liv sammen med hinanden. Omverdenens mistænkeliggørelse blandet med de ting, jeg syntes var de varme fra min egen barndom i et socialt boligbyggeri.

Hovedparten af materialet, jeg har arbejdet med, er fra min seneste tegneserie “Døden”. Den historie er lavet i en periode med en global pandemi og voldsomme skræmmebilleder af helt almindelige mennesker. Jeg har forsøgt at tage nogle scener fra tegneserien og få dem til at fungere på en skærm. Men der er også nyt materiale, som er lavet specielt til Lundtoftegade. Jeg håber, du vil gå rundt og se de syv skærme og stykke din egen historie sammen.

For at en by skal være en by, skal der være noget nyt, noget gammelt, noget smukt og noget grimt. Hvis der er noget, der blinker for meget, eller er ubehageligt at have en hverdag med, må I meget gerne skrive til mig på halfdan@pisket.dk.

Jeg håber i bliver glade for billederne. Og tillykke med ikke at være på ghettolisten mere.

Se mere fra Halfdan Pisket her.

Foto: Nils Elvebakk Skalegård