Til Vægs

- er en platform for kunst i det offentlige rum, arkitektur og sociale byrumsløsninger.

Lundtoftegade
2200 København N
Tor til søn 9:00-19:00

Jette Hye Jin Mortensen

Gardening is Activism

Til Vægs

Gardening is Activism er et fler-årigt kunstprojekt af kunstner Jette Hye Jin Mortensen, der kobler kunstnerisk praksis og metoder indenfor permakultur, når vi etablerer en Skovhavelund på en græsplæne i det almene boligområde AKB Lundtoftegade.

Midt i mellem højhuse og asfaltveje er en sanselig og spiselig skovhave ved at opstå, der skal være med til at vække børn og voksnes nysgerrighed i forhold til biodiversitet, mad og natur. Samtidig kommer haven til at blive en grøn og frodig oase - en anden form for opholdsrum og legeplads, der vækker sanserne og trækker folk udenfor for at etablere nye fællesskaber på tværs sociale grupper.

Gennem workshops og anden borgerinddragelse inviterer projektet til en øget naturforståelse, større omsorg for jord, dyr og insekter og viden om fremtidens klimaudfordringer. Og dette på et håndgribeligt niveau, der giver deltagerne praktiske og konkrete værktøjer, som de vil kunne trække på i deres øvrige hverdag. Samtidig ser vi skovhaven som et overskueligt element, der er mere bæredygtigt og modstandsdygtigt i en travl hverdag, hvor mange mennesker skal være fælles om den daglige brug og drift.