Til Vægs

- er en platform for kunst i det offentlige rum, arkitektur og sociale byrumsløsninger.

Lundtoftegade
2200 København N
Tor til søn 9:00-19:00

Til Vægs er en platform for kunst i det offentlige rum, arkitektur og sociale byrumsløsninger. Platformen har til huse i det almene boligområde AKB Lundtoftegade på Nørrebro i København, et boligområde på listen over forebyggelsesområder.

Her skaber vi et udstillingsprogram med kunst af høj kvalitet fra ind- og udland og formulerer socialt og klimamæssigt bæredygtige projekter, der placerer sig i, lærer af, udfordrer, åbner og faciliterer den allerede eksisterende arkitektur og tilhørende socialiteter.

Prærien, Lunden, Ghettoen, Stikkerlunden, Lundtoftegade – kært barn har mange navne. AKB Lundtoftegade er en særlig størrelse. Der er noget med skala på færde. Arkitekturen og bygningerne er kolossale, Bispeengbuen brutal og fascinerende. Lundtoftegade er med dets 2000 beboere og ca. 40 nationaliteter fordelt på 699 lejligheder en by i byen, en verden i verden, næsten en ø. Med Le Corbusier som dets stolte rygrad favner området da næsten også alt. Der er en bankoklub, en katteforening, et motionsrum, en vuggestue, et plejehjem og et hav af kælderlokaler. Der er Netto, Fakta og ikke mindst en lang række medlems-krævende hemmelige klubber.

Til Vægs er drevet af nysgerrighed for at se, hvad der sker, når kunst tilgængeliggøres ikke blot i det offentlige rum, men i et område som vores.  Sætter det os i stand til at sætte spørgsmålstegn ved vores virkelighed, ser vi verden i et andet lys, bliver vi som samfund i stand til at se, at der bag vores verden findes tusind andre?

Kunsten går i sammenspil med et sted, som mange har forestillinger om. Hvor arkitekturen, stemningen og områdets ry og beboere får stor indflydelse som ramme, udgangspunkt og inspirationskilde. Alt bliver læst op imod store boligblokke, man bliver lille og kunsten får et anderledes skær.  Det erfarer vi jævnligt. Til Vægs er som tidsbaseret urban intervention, et sted der blender kunst ind i eksisterende arkitektur og socialiteter. Derfor bliver kunsten meningsgivende i en bredere fortælling og den vil blive tvunget til at svare på livet i Lundtoftegade og den menneskelige tilstand i vores samtid. Det er i dette møde og tidsrum, at utopien Til Vægs lever.

Kontakt //

Til Vægs

Lundtoftegade

2200 København N

Åbningstider: torsdag til søndag kl. 9-19.

E-mail: kontakt@tilvaegs.com

Facebook

Instagram

 

 

Til Vægs er meget taknemmelige for støtten fra: