Til Vægs

- er en platform for kunst i det offentlige rum, arkitektur og sociale byrumsløsninger.

Lundtoftegade
2200 København N
Tor til søn 9:00-19:00

Suada Demirović

I tråd med Lunden

I tråd med Verden

Suada Demirović har siden starten af oktober været i Huskunstnerordning hos Til Vægs og vores naboer den socialøkonomiske virksomhed I tråd med Verden. Hver onsdag fra kl.16-19 inviterer Suada børn og voksne i det almene boligområde AKB Lundtoftegade til at være med til at skabe et hæklet værk, der bliver udstillet hos Til Vægs, når det er færdigt.

De hæklede arbejder tager afsæt i beboernes egen håndværksmæssige kultur, i lige så høj grad som at deltagere har mulighed for at komme uden forudgående erfaring med hækling og lære forskellige tekniker. De mønstre og udformningen af vægtæppet, beboerne introduceres til tager afsæt i den kultur, kunstneren selv er vokset op med, hvor dekorative stykker af hæklede arbejder, blev brugt til at dekorerer Tv-skærme, side-borde og spiseborde.

Det er med tanke om viden formidlet intergenerationelt mellem ældre og yngre generationer, at de to beboergrupper er sat sammen. Sammen skal vi kigge på hvilke håndværksmæssige teknikker og derigennem fortællinger, vi kan dele på tværs af generationer og kulturelle traditioner. Mødet mellem de to generationer og forskellige håndværksmæssige traditioner, muliggør en overlevering af håndværksmæssig viden og skaber et fælleskab i boligblokken på tværs af kultur og generationer.

Huskunstnerforløbet er støttet af Statens Kunstfond.