Til Vægs

- er en platform for kunst i det offentlige rum, arkitektur og sociale byrumsløsninger.

Lundtoftegade
2200 København N
Tor til søn 9:00-19:00

Louise Rosendal og Zven Balslev

Flash & TV

Lundtoftegade

De to kunstnere har meget forskellige praksisser og en meget forskellig tilgang til kunsten. Det der forbinder dem er billedsprog med rødder i zines og subkultur.

Værkerne til udstillingen vil tage udgangspunkt i Rosendal og Balslevs fælles billedbank og referenceramme. Deres billedmateriale bliver en form for selvdokumentation, hvor billederne fungerer som et kort over hukommelse og tid. Med denne diaristiske tilgang til at opsamle materiale bliver deres værker en form for portrættering af vores samtid og af dens subkulturelle fænomener og udtryk. Her taler de også ind i vores visuelle kultur og dennes forhold til identitetsdannelse. De vil fra hver deres hjørne halvdel således afdække og udfolde samme temaer og dermed skabe en dialektisk udveksling mellem de to praksisser. Værkerne vil strække sig over stillbilleder, GIFs og videoer med hurtigt skiftende billeder.

Louise Rosendals praksis, spænder over collage, skulptur og video i relation til installatorisk iscenesættelse, hvis primære omdrejningspunkt er vores gennemdigitaliserede nutid og den digitale eskapisme, avatars, japansk cosplay og andre subculturelle fænomener som Otaku f.eks. i hendes collager henter hun inspiration fra hverdagens- byens, nettets, smartphonens grafiske billedflow ”fundet” materiale til at udforske virkningen af ​​nutidig visuel kultur og den måde, oplevelsen formes, registreres og huskes på.

Zven Balslev, hvis kunstneriske praksis fokuserer på tegning og grafik, har over tid udviklet en karakteristisk og unik stil, der hiver inspiration fra lige dele undergrundstegneserier, surrealisme og outsider art. Balslevs værker er rige og komplekse og kombinerer både medier og temaer: fra æstetikken i grafiske fanzines til satirisk ætsende og naivistiske tegneserier, over koloristiske malerier til produktion af artist books. Hans værker viser ofte stærke, mørke, men først og fremmest humoristiske billeder.