Til Vægs

- er en platform for kunst i det offentlige rum, arkitektur og sociale byrumsløsninger.

Lundtoftegade
2200 København N
Tor til søn 9:00-19:00

Rodrigo Andreolli

Mirroring Places: An Archeology of Memorabilia

Til Vægs

Under titlen Mirroring Places: An Archeology of Memorabilia har den brasilianske kunstner Rodrigo Andreolli startet et længerevarende samarbejde med Til Vægs om at skabe flere værker henover 2023-2025.

Projektet Andreolli skaber i AKB Lundtoftegade er et satellitprojekt og er en del af et samarbejde med kunstneren og det anerkendte teater Teat(r)o Oficina i Bixiga, Sao Paulo, som ligger i et boligområde, der ligesom AKB Lundtoftegade er underlagt gentrificering. På trods af mange forskelle de to bydele imellem på et socio-økonomisk plan, er der også ligheder: som en spejling af Bispeengbuen, der i København afskærer AKB Lundtoftegade fra resten af byen, ligger området Bixiga lige op af en hævet motortrafikvej, der skaber et tomt bælte af ingenmandsland. Samtidig er to floder i området omkring teateret og motortrafikvejen rørlagte ligesom Ladegårdsåen og Lygteåen.

Gennem indsamlingen af beboernes personlige fortællinger om livet og hverdagen i de to boligområder AKB Lundtoftegade og Bixiga og 3D scanningen af genstande, der har personlig værdi for de enkelte beboere, skaber kunstneren et alternativt lokalarkiv og en hukommelsesbank over de to områder, der bliver levendegjort gennem forskellige visualiseringer fra videoværker til en større udstilling henover 2024-2025, hvor Augmentet Reality (AR) bliver et værktøj, hvormed Andreolli aktiverer og levendegøre arkivet og trækker tråde mellem de to boligområder.

Rodrigo Andreolli er en kunstner, der med udgangspunkt i scene- og performancekunsten bruger kroppen og sanserne som primærredsskaber og elementer for følsom aktivering såvel som registrering af de synlige og usynlige lag det offentlige rum består af. Rodrigo Andreolli har været tilknyttet det anerkendte brasilianske teaterselskab Teat(r)o Oficina siden 2006- og har en MA i koreografi og performance fra Institute for Applied Theatre Studies (ATW), JLU, Gießen, Tyskland (2018-2021) .

Projektet er støttet af: Statens Kunstfond, GLOBUS Opstart, Det Obelske Familiefond, Ny Carlsbergfonden, 15. Juni Fonden og Augustinusfonden.