Til Vægs

- er en platform for kunst i det offentlige rum, arkitektur og sociale byrumsløsninger.

Lundtoftegade
2200 København N
Tor til søn 9:00-19:00

Suada Demirović

wowen memory

Til Vægs

I nogle år har Suada Demirović inviteret sin familie ind i den kunstneriske proces. Dette er også tilfældet med værket wowen memory, hvor kunstneren samarbejder med sin tvillingebror og professionel danser Suad Demirović.

I videoværket ser man danseren i et rum med fire vævede tæpper. Tæpperne er håndvævet af de to søskendes farmor Mejra Demirović, delvist med hjælp fra andre kvinder i familien. Som barn var Suada Demirović vidne til det kollektive arbejde, der befandt sig i at skabe tæpperne. Ofte har håndarbejdet og dets teknikker gået i arv i mange familier, og de fleste kvinder lærte at væve, sy og hækle af deres mødre.

De fire vævede tæpper i videoen har kunstneren og hendes i alt tre søskende arvet. Suada Demirović’s samarbejde med sin bror tager afsæt i en kropslig interaktion med deres families arv gennem dansen og en undersøgelse af overleveringen og dens økonomiske, sociale og kulturelle facetter.

Fotograf: Andreas Vrontos
Klipper: Jesper Abildgaard
Danser: Suad Demirović
Artistic Consultant: Andrea Schirmer
Visual Consultant: Samy Andersen

Gennem håndarbejde og tidsbaserede medier har kunstner Suada Demirović arbejdet med emner som migration og dens eftervirkninger, den individuelle og kollektive erindring og ”selve” familielivet. De seneste år har kunstneren samarbejdet med sin familie. Sammen med sin mor har kunstneren bl.a. kortlagt 3 generatiorners migration i værket Home- the terrible beauty of Unbelogning.

Udstillingen er støttet af Ny Carlsbergfondet, Det Obelske Familiefond, Statens Kunstfond, Rådet for Visuel Kunst og Nørrebro Lokaludvalg.